Αναζήτηση GO
 
 

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Επειδή οι βάσεις δεδομένων που προσφέρει η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Π.Ι. είναι διαφορετικών τύπων (ελεύθερης πρόσβασης, πρόσβαση μέσω του δικτύου του Π.Ι., κ.λ.π.), πληροφορίες πρόσβασης για την κάθε μια εμφανίζονται πηγαίνοντας πάνω από το όνομά της.
Για όσες βάσεις προσφέρονται από το ULTRA*NET 2000 πρέπει να έχουμε κάνει μια φορά τα εξής βήματα για να έχουμε πρόσβαση σε αυτές.

ULTRA*NET 2000 Ultra*Net 2000
- Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα ICA Citrix Plugin για Internet Explorer.
- Μετά απλά κάνετε κλικ στον σύνδεσμο της βάσης.
- Η πρόσβαση στο ULTRANET επιτρέπεται μόνο από υπολογιστές εντός του Π. Ι., καθώς και από dial-up συνδέσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μόνο με την χρήση Internet Explorer


Τίτλος
Αντικείμενο
Περιγραφή
Academic earth
Astronomy, Biology, Chemistry, Computer Science, Economics, Engineering, English, Entrepreneurship, History, Law, Mathematics, Medicine, Philosophy, Physics, Political Science, Psychology, Religion
Χιλιάδες video διαλέξεις από κορυφαίους μελετητές
Agricola
Γεωργία
Βιολογία φυτών και ζώων
Παρέχει 2.5 εκατομμύρια αναφορές σε άρθρα, μονογραφίες, διατριβές, πατέντες, λογισμικό, οπτικοακουστικό υλικό, και τεχνικές αναφορές σχετικά με τη γεωργία. Όπως επίσης αναφορές σε συναφείς κλάδους όπως τη βιολογία φυτών και ζώων, τη δασοπονία, την εντομολογία, τη μελέτη των υδάτινων και εδαφικών πόρων, τη γεωργική οικονομία και μηχανική, τις πρακτικές αγροτικής εκμετάλλευσης, τα τρόφιμα και τη διατροφή. Περίοδος που καλύπτεται 1970 μέχρι σήμερα.
Annee philologique
Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία
Aristotle Bibliography

Οδηγίες σύνδεσης
Φιλοσοφία
Φιλολογία
Αρχαία Ιστορία
Περιέχει διεθνή βιβλιογραφία από το 1900 έως σήμερα για τον Αριστοτέλη και είναι η πιο πλήρης σε όλο τον κόσμο. Περιέχει 36.000 άρθρα και κριτικές βιβλίων, 7.000 βιβλία και 2.000 διδακτορικές διατριβές.
ArticleFirst
(μέσω OCLC)
username και password
Ευρετήριο άρθρων από τα περιεχόμενα περιοδικών
arXiv
Φυσική
Μαθηματικά
Μή Γραμμικές Επιστήμες
Επιστήμη Υπολογιστών
Bιολογία
Περιέχει 370.249 προδημοσιεύσεις. Δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης, αλλά και υποβολής δημοσιεύσεων.
Books in print
Βιβλιοθηκονομία
Chemical abstracts
Χημεία
Τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει τις περιλήψεις (abstracts) όλων των παγκοσμίως δημοσιευμένων εργασιών πάνω στην επιστήμη της χημείας, από το 2002 μέχρι και σήμερα.
ClassePeriodica
(μέσω OCLC)
username και password
Ευρετήριο Λατινοαμερικάνικων περιοδικών σχετικά με τις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες
Cochrane Library

username και password
Ιατρική
Βιολογία
H βάση είναι σχεδιασμένη να δίνει πληροφορία για να βοηθάει στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την υγειονομική περίθαλψη και να ενημερώνει αυτούς που δέχονται περίθαλψη. Οι βάσεις από τις οποίες αποτελείται είναι οι εξής
- Cochrane Database of Systematic Reviews
- Database of Abstracts of Reviews of Effects
- Cochrane Central Register of Controlled Trials
- Cochrane Methodology Register
- NHS Economic Evaluation Database
- Health Technology Assessment Database
- Cochrane Database of Methodology Reviews
Computer Science Bibliography
Πληροφορική
Βάση που περιέχει πληροφορίες για διαλέξεις, περιοδικά, σειρές, μονογραφίες που αφορουν στην επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Cordis
Έρευνα
H Cordis (Community Research and Development Information Service) δίνει κάθε είδους πληροφορία για την έρευνα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Crossfire Gmelin/Beilstein

δείτε εδώ πληροφορίες πρόσβασης
Χημεία
H Crossfire Beilstein περιέχει 8 εκατομμύρια οργανικές χημικές ενώσεις, 8 εκατομμύρια χημικές αντιδράσεις και 4 εκατομμύρια αναφορές άρθρων. Η Crossfire Gmelin περιέχει 1,5 εκατομμύρια ανόργανες και οργανομεταλλικές χημικές ενώσεις, 1,3 εκατομμύρια χημικές αντιδράσεις και 1 εκατομμύριο αναφορές άρθρων
Dewey Classification System
Βιβλιοθηκονομία
Ebooks
(μέσω OCLC)
username και password
Κατάλογος OCLC των ηλεκτρονικών βιβλίων που είναι διαθέσιμα μέσω των βιβλιοθηκών ανά τον κόσμο
ECO
(μέσω OCLC)
username και password
Κατάλογος περιοδικών
EconLit
Οικονομία
Περιέχει μία αναλυτική βιβλιογραφία από επιλεγμένες περιλήψεις για την παγκόσμια οικονομία που έχει εκδοθεί από την American Economic Association. Περιέχει αναφορές σε περισσότερα από 400 σημαντικά περιοδικά, καθώς και άρθρα που υπάρχουν σε βιβλία, κριτικές βιβλίων, διατριβές, άρθρα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα οποία υπάρχει άδεια από το Cambridge University Press Abstracts of Working Papers in Economics. Περιλήψεις των άρθρων έχουν προστεθεί στη βάση από το 1987.
ERIC (Educational Resources Information Center)
Εκπαίδευση
Αρθρα σε περιοδικά και εκθέσεις για την εκπαίδευση
ERIC
(μέσω OCLC)
username και password
Αρθρα σε περιοδικά και εκθέσεις για την εκπαίδευση
Eurostat
Η Eurostat, η οποία είναι η Στατιστική Υπηρεσία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, εκδίδει επίσημες εναρμονισμένες στατιστικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη και προσφέρει μία συγκρίσιμη, αξιόπιστη και αντικειμενική απεικόνιση μιας Ευρώπης που αλλάζει.
Διαβάστε περισσότερα...
GPO
(μέσω OCLC)
username και password
Δημοσιεύσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ
Humanities International Index

username και password
Φιλοσοφία
Λογοτεχνία
Φιλολογία
Ψυχολογία
Εκπαίδευση
Ιστορία
Περιέχει όλα τα δεδομένα της American Humanities Index που είναι μία συλλογή βιβλιογραφικών αναφορών για σημαντικά λογοτεχνικά περιοδικά που έχουν εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Καλύπτει περισσότερα από 1.000 περιοδικά τα οποία δε μπορούν να βρεθούν σε άλλες βάσεις. Ο χρήστης μπορεί να κάνει πλήρη αναζήτηση στο περιεχόμενο όλων των περιοδικών που περιλαμβάνει η βάση. Εκτός από αναφορές σε άρθρα, δοκίμια και κριτικές περιέχει ποιήματα, πεζογραφία, φωτογραφίες, πίνακες και εικόνες. Περίοδος που καλύπτεται 1970 έως σήμερα.
IEEE
Inorganic Crystal Structure Database - ICSD
Χημεία
Πρόκειται για την μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων σχετικά με ανόργανες κρυσταλικές δομές.
International Abbreviations and Acronyms Database
International Financial Statistics
Jahrbusch Database
Μαθηματικά
Πληροφορική
Περιέχει περισσότερες από 2 εκατομμύρια καταχωρήσεις που προέρχονται από περισσότερα από 2300 περιοδικά και καλύπτει την περίοδο από 1868 έως σήμερα
Journal of Metaphysics
Φιλοσοφία
JSTOR
Αφροαμερικανικές και Ασιατικές Σπουδές
Ανθρωπολογία
Οικολογία
Οικονομική Επιστήμη
Εκπαίδευση
Οικονομία
Ιστορία
Γλώσσα και Λογοτεχνία
Μαθηματικά
Φιλοσοφία
Πολιτική Επιστήμη
Δημογραφία
Κοινωνιολογία
Στατιστική
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων επιστημονικών άρθρων 117 και πλέον σημαντικών περιοδικών με στοιχεία που ξεκινούν από τις αρχές του 19ου αιώνα. Τα άρθρα που περιέχει η βάση έχουν εκδοθεί μέχρι και την προηγούμενη πενταετία μιας και σκοπός της δεν είναι να παρέχει άμεση πρόσβαση στα νέα άρθρα των περιοδικών, αλλά να αρχειοθετεί τα άρθρα που δημοσιεύονται με το πέρασμα του χρόνου.
Kant: Phil. Briefe
Φιλοσοφία
Landolt-Boernstein
Φυσική
Χημεία
Library - Information Science & Technology Abstracts

username και password
Βιβλιοθηκονομία
Περιέχει άρθρα για ταξινόμηση, καταλογογράφηση, βιβλιομετρία και διαχείριση πληροφοριών. Περίοδος που καλύπτεται 1960 έως σήμερα.
MathSciNet
Μαθηματικά
Καλύπτει δημοσιεύματα για τα μαθηματικά από όλον τον κόσμο, από το 1940. Παρέχει πρόσβαση στα βιβλιογραφικά δεδομένα και σε επιθεωρήσεις της μαθηματικής έρευνας που περιέχονται στη Mathematical Reviews Database. Καλύπτει 1.799 περιοδικά, παρέχει πρόσβαση σε 452.760 πρωτότυπα άρθρα και έχει ευρετήριο 416.380 συγγραφέων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπηρεσία Collaboration Distance
MEDLINE
(μέσω OCLC)
username και password
Άρθρα για δίαφορους τομείς της Ιατρικής
Melvyl
Ποικίλα Επιστημονικά Θέματα
Ο κατάλογος Melvyl περιέχει πληροφορίες για το υλικό (βιβλία, περιοδικά, κινηματογραφικές ταινίες, χάρτες, μουσική, υπολογιστές, διατριβές, κυβερνητικά έγγραφα, κ.λ.π.) που διαθέτουν Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες της California.
Merck Index v12.2
Χημεία
Nature
Ο δικτυακός τόπος παρέχει πρόσβαση στο περιοδικό Nature που αφορά γενικά την επιστήμη αλλά απευθύνεται και στο ευρύ κοινό. Καθώς επίσης και στα περιοδικά
-Nature Biotechnology
-Nature Medicine
-Nature Physics
-Nature Structural and Molecular Biology
-Nature Reviews Neuroscience
-British Journal of Pharmacology
-The EMBO Journal and EMBO Reports.
Nature Genome
Βιοχημεία
NBER
Οικονομικές Επιστήμες
Στη σελίδα αυτή μπορεί κανείς να αναζητήσει τα άρθρα του NBER (National Bureau of Economic Research). Τα άρθρα αυτά δεν έχουν ακόμα κριθεί και η δημοσίευσή τους στον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη συζήτηση και τις προτάσεις για αναθεώρηση πριν από την τελική τους δημοσίευση.
OCLC - FirstSearch

username και password
Επιτρέπει αναζήτηση βιβλιογραφίας στις ακόλουθες βάσεις δεδομένων
ArticleFirst Ευρετήριο άρθρων από τα περιεχόμενα περιοδικών
ClassePeriodica Ευρετήριο Λατινοαμερικάνικων περιοδικών σχετικά με τις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες
Ebooks Κατάλογος OCLC των ηλεκτρονικών βιβλίων που είναι διαθέσιμα μέσω των βιβλιοθηκών ανά τον κόσμο
ECO Κατάλογος περιοδικών
ERIC Αρθρα σε περιοδικά και εκθέσεις για την εκπαίδευση
GPO Δημοσιεύσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ
MEDLINE Άρθρα για δίαφορους τομείς της Ιατρικής
PapersFirst Ευρετήριο των εργασιών που παρουσιάζονται σε συνέδρια παγκοσμίως
Proceedings Ευρετήριο πρακτικών συνεδρίων ανά τον κόσμο
WorldAlmanacΔίνει πρόσβαση στην Funk and Wagnalls New Encyclopedia και σε 4 παγκόσμια ημερολόγια
WorldCat Κατάλογος βιβλίων από βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο
WorldCatDissertationsΒάση που περιέχει διδακτορικές διατριβές
OECD - Measuring Globalization
Οικονομία
Εκπαίδευση
Αναπτυσσόμενες Χώρες
OECD 2003 - Statistics
Οικονομία
Εκπαίδευση
Αναπτυσσόμενες Χώρες
Oxford Reference Online
Δίγλωσσα Λεξικά
Λεξικά Επιστημονικών Όρων
Η βάση περιέχει λεξικά της Oxford University Press στα εξής θέματα
Art & Architecture, Law, Literature, Biological Sciences, Medicine, Classics, Military History, Computing, Mythology & Folklore, Earth & Environmental Sciences, Names & Places, Economics & Business Encyclopedia, Performing Arts, Physical Sciences and Mathematics, Politics & Social Sciences, Quotations, Food & Drink, Religion & Philosophy, History, Science. Καθώς και δίγλωσσα λεξικά, Αγγλικά λεξικά και θησαυρούς και σύστημα παραπομπών στην Αγγλική γλώσσα.
PapersFirst
(μέσω OCLC)
username και password
Ευρετήριο των εργασιών που παρουσιάζονται σε συνέδρια παγκοσμίως
Patrologiae Graecae
Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία
Η Patrologiae Graecae αποτελεί συλλογή πατερικών κειμένων στην ελληνική, με μετάφρασή τους στη λατινική. Περιλαμβάνονται κείμενα των Πατέρων της Ανατολικής Εκκλησίας καθώς και των Χριστιανών της Δύσης που έγραψαν πριν την εξάπλωση της λατινικής στο Δυτικό κόσμο τον 3ο αι. μ.Χ.
Philosopher's Index
Ηθική,
Αισθητική,
Κοινωνική Φιλοσοφία,
Πολιτική Φιλοσοφία,
Επιστημολογία,
Μεταφυσική Λογική
Παρέχει ευρετηρίαση σε περιλήψεις βιβλίων και περιοδικών της φιλοσοφίας και των σχετικών τομέων.
Physics World
Φυσική
Population Index
Παρουσιάζει βιβλιογραφία πρόσφατα δημοσιευμένων βιβλίων, άρθρων και εγγράφων εργασίας σε διάφορα δημογραφικά θέματα. Είναι μια βάση δεδομένων που περιέχει 46.035 περιλήψεις βιβλιογραφίας για τη δημογραφικία για την περίοδο 1986-2000.
Proceedings
(μέσω OCLC)
username και password
Ευρετήριο πρακτικών συνεδρίων ανά τον κόσμο
Proteins Protocols
Βιοχημεία
Psychology and Behavioral Sciences Collection

username και password
Ψυχιατρική
Ψυχολογία
Ανθρωπολογία
Παρέχει πρόσβαση σε 575 δημοσιεύσεις πλήρους κειμένου που περιέχονται σε περισσότερα από 550 περιοδικά. Επίσης εκτός από το πλήρες κείμενο ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο ευρετήριο και τις περιλήψεις για όλα τα περιοδικά της συλλογής. Περίοδος που καλύπτεται 1930 έως σήμερα.
Pubmed
Ιατρική
Παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 12 εκατομμύρια αναφορές από το MEDLINE και διάφορα περιοδικά βιολογικών επιστημών. Το PubMed περιλαμβάνει συνδέσμους σε πολλές ιστοσελίδες που παρέχουν άρθρα με πλήρες κείμενο και άλλες σχετικές πηγές.
Questia
ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες
H Questia παρέχει πρόσβαση στη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο βιβλίων και άρθρων σε περιοδικά στο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.
SciFinder Scholar

τρόπος πρόσβασης
Χημεία
Η SciFinder Scholar είναι ένα εργαλείο αναζήτησης που επιτρέπει σε φοιτητές και καθηγητές την πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος έρευνας από πολλά γνωστικά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων των βιοϊατρικών επιστημών, χημείας, μηχανικής, επιστήμης υλικών κ.λ.π. Περιλαμβάνει:
- Αναφορές από 9.500 τρέχοντα περιοδικά καθώς και πατέντες που προέρχονται από περισσότερες από 50 φορείς καταχώρησης και καθιέρωσης πατεντών.
- Σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις από τα μέσα του 1800 έως και σήμερα.
- Τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις με συνεχείς και άμεσες αναφορές καθώς και κάποιες πληροφορίες για πατέντες.
- Η μεγαλύτερη παγκόσμια συλλογή πληροφοριών σχετικά με οργανικές και ανόργανες ενώσεις.
Scopus - Citation Index
The Collection of Computer Science Bibliographies
Πληροφορική
Είναι μία συλλογή πληροφοριών της βιβλιογραφίας της επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
The Encyclopaedia of Islam
Φιλολογία
Thesaurus Linguae Graeca
Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Αρχαία Ιστορία
Βυζαντινή Φιλολογία
Βυζαντινή Φιλοσοφία
Βυζαντινή Ιστορία
Είναι μία ψηφιακή βιβλιοθήκη που έχει συλλέξει και ψηφιοποιήσει τα περισσότερα λογοτεχνικά κείμενα που έχουν γραφτεί στα Ελληνικά από τον Όμηρο ως την πτώση του Βυζαντίου. Παρέχει πρόσβαση σε 3.700 συγγραφείς και 12.000 έργα και περίπου σε 91 εκατομμύρια λέξεις. Ανανεώνεται ανα τρίμηνο με νέους συγγραφείς και έργα.
WEB of Science – Science Citation Index (ISI)
Αναζήτηση και ανάκτηση βιβλιογραφικών αναφορών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.
Η υπηρεσία Web of Science είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων του οργανισμού ISI
-Science Citation Index Expanded, από το 1970 – έως σήμερα
-Social Science Citation Index, από το 1970 – έως σήμερα
-Arts and Humanities Citation Index, από το 1975 – έως σήμερα
Το Citation Index είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιστημονική κοινότητα της χώρας γιατί δίνει την δυνατότητα αναζήτησης και ανάκτησης βιβλιογραφικών αναφορών σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που εισάγονται στη βάση επιλέγονται και επεξεργάζονται ώστε να περιλαμβάνουν έγκυρη αρθρογραφία σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας παγκοσμίως. Μέσα από την επιλογή “Times Cited” είναι δυνατό να καταμετρηθεί πόσο συχνά γίνεται αναφορά σε ένα συγκεκριμένο άρθρο-εργασία και κατά συνέπεια φαίνεται το αντίκτυπο της εργασίας αυτής στην ερευνητική κοινότητα ανά τον κόσμο. Επιτρέπει επίσης τη θεματική συσχέτιση ενός επιστημονικού άρθρου με άλλες εργασίες και τη σύνδεσή του με αυτές είτε μέσω των αναφορών που χρησιμοποίησε η εργασία είτε μέσω των αναφορών που έχουν γίνει σε αυτή.
WEB of Science – Science Citation Index (ISI) (εναλλακτική πρόσβαση)
Αναζήτηση και ανάκτηση βιβλιογραφικών αναφορών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.
Η υπηρεσία Web of Science είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων του οργανισμού ISI
-Science Citation Index Expanded, από το 1970 – έως σήμερα
-Social Science Citation Index, από το 1970 – έως σήμερα
-Arts and Humanities Citation Index, από το 1975 – έως σήμερα
Το Citation Index είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιστημονική κοινότητα της χώρας γιατί δίνει την δυνατότητα αναζήτησης και ανάκτησης βιβλιογραφικών αναφορών σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που εισάγονται στη βάση επιλέγονται και επεξεργάζονται ώστε να περιλαμβάνουν έγκυρη αρθρογραφία σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας παγκοσμίως. Μέσα από την επιλογή “Times Cited” είναι δυνατό να καταμετρηθεί πόσο συχνά γίνεται αναφορά σε ένα συγκεκριμένο άρθρο-εργασία και κατά συνέπεια φαίνεται το αντίκτυπο της εργασίας αυτής στην ερευνητική κοινότητα ανά τον κόσμο. Επιτρέπει επίσης τη θεματική συσχέτιση ενός επιστημονικού άρθρου με άλλες εργασίες και τη σύνδεσή του με αυτές είτε μέσω των αναφορών που χρησιμοποίησε η εργασία είτε μέσω των αναφορών που έχουν γίνει σε αυτή.
WilsonWeb
οικονομικών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών, εκπαίδευσης
Στη βάση ευρετηριάζονται περισσότερα από 2500 επιστημονικά άρθρα (indexing από το 1982, abstracting από το 1984). Από αυτά περισσότερα από 1.100 περιοδικά διατίθενται και σε μορφή πλήρους κειμένου - full text (από το 1994), ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται: Applied Science & Technology Index/Abstracts/Full Text Art Index/Abstracts/Full Text Biological & Agricultural Index Business Periodicals Index / Wilson Business Abstracts with Full Text Education Index/Abstracts with Full Text General Science Index / Abstracts with Full Text Humanities Index / Abstracts with Full Text Library Literature & Information Science with Full Text Social Sciences Index / Abstracts with Full Text
WorldAlmanac
(μέσω OCLC)
username και password
Δίνει πρόσβαση στην Funk and Wagnalls New Encyclopedia και σε 4 παγκόσμια ημερολόγια
WorldCat
(μέσω OCLC)
username και password
Κατάλογος βιβλίων από βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο
WorldCatDissertations
(μέσω OCLC)
username και password
Βάση που περιέχει διδακτορικές διατριβές
Δελτίο Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας
Αποτελεί μια προσπάθεια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να εφοδιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα με ένα βιβλιογραφικό οδηγό, βοήθημα στις αναζητήσεις των εκπαιδευτικών για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο τους.
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Το ΕΚΤ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) συγκεντρώνει, τεκμηριώνει και διαθέτει περιεχόμενο σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα περιεχομένου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές και χρήσιμες βάσεις δεδομένων
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών διατριβές που εκπονήθηκαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και διατριβές που εκπονήθηκαν στο εξωτερικό από Έλληνες διδάκτορες
Ιατρική Βιβλιογραφία Ιπποκράτης
Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας
Νεοελληνική Φιλοσοφία
Φιλοσοφία
Στην ψηφιακή βάση έχουν καταχωρηθεί εργογραφικά και βιβλιογραφικά δεδομένα που αφορούν τους Νεοέλληνες Φιλοσόφους από τον 15ο αιώνα έως σήμερα. Αποτελείται από εξαιρετικά σπάνιες και πλούσιες αυτοτελείς συλλογές, που συναπαρτίζονται από 25.500 περίπου τεκμήρια χειρογράφων και έντυπων κειμένων και μια σημαντική σειρά αρχείων.
Ψηφιακή Βάση Δεδομένων και Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Διατριβών Α.Π.Θ.